Povratak na naslovnu "DJETEŠCE, NA SUNAŠCE!"
Centar za pomoć trudnicama
Međimurska 21/II, 10 000 Zagreb, Hrvatska

tel/fax: 01 / 3776 - 548
e-mail: bosiljka.bacura@zg.t-com.hr
GabrijelaBarbaraCENTAR ZA POMOĆ  TRUDNICAMA
  Prethodna DOGAĐANJA pogledaj ovdje!


DOGAĐANJA

AKCIJA U KORIZMI-KUPNJA NOVE OPREME ZA NOVOROĐENČAD OD PEPELNICE 22.02.2012. DO USKRSA 08.04.2012.

I ove godine imamo u vrijeme Korizme, kroz 40 dana od 22.02.2012. Pepelnice do Uskrsa 08.04.2012.humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava za kupnju opreme za novorođenčad:pelene i dječju kozmetiku i sl.za naše trudnice u nevolji u trudnoći.Stoga pozivamo ljude dobrog srca da pomognu ženama i njihovim obiteljima koje s radošću prihvaćaju svoje dijete iako su u materijalnoj oskudici.Poznat je podatak da 70% naših domaćinstava nema dovoljno sredstava za život.Stoga je razumljivo da se boje prihvatiti novo dijete u obitelji jer to stvara nove materijalne izdatke.Mi želimo pomoći takvim obiteljima, ne samo savjetom, da je dobro roditi dijete, nego i materijalno pomoći jer se veselimo svakom novorođenom djetetu.

Uplatu možete izvršiti na račun:

2503007-1100004934
s naznakom za Korizmenu akciju.


Zahvala za novčanu pomoć u korizmenoj akciji 2008. godine

Zahvaljujemo se svim dobrim ljudima koji su nam donirali sredstava u korizmenoj akciji za kupnju opreme za novorođenčad, pelene i dječju kozmetiku. Hvala Vam što ste prepoznali naš rad u pomaganju trudnicama i mladim majkama koje su u potrebi pomoći, jer smo za taj novac mogli nabaviti potrepštine koje dijelimo našim korisnicama.06.02.2008. – 23.03.2008.

AKCIJA U KORIZMI - Kupnja nove opreme za novorođenčad

I ove godine imamo u vrijeme Korizme, kroz 40 dana od 6.2. Pepelnice do Uskrsa 23.3.08. humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava za kupnju nove opreme za novorođenčad, pelene i dječju kozmetiku za naše trudnice u nevolji zbog trudnoće. Stoga pozivamo sve ljude dobrog srca da pomognu ženama i obiteljima koje s radošću prihvaćaju svoje dijete iako su u materijalnoj oskudici. Poznat je podatak da 70% naših domaćinstava nema dovoljno sredstava za život. Stoga je razumljivo da se boje prihvatiti novo dijete u obitelji jer to stvara nove materijalne izdatke. Mi želimo pomoći takvim obiteljima ne samo savjetom da je dobro roditi dijete, nego i materijelno pomoći jer se veselimo svakom novorođenom djetetu.

Uplatu možete izvršiti na račun:
2503007-1100004934
s naznakom za Korizmenu akciju.

11. mjesec 2007.

Obilježavanje 15.-te godišnjice rada udruge „Djetešce, na sunašce!“

Naša udruga Centar za pomoć trudnicama „Djetešce, na sunašce!“ počela je djelovati s novom godinom 1993. u župi sv.Marka Križevčanina u Zagrebu, u Selskoj cesti. Danas se nalazimo u poslovno prostoru u Međimurskoj ulici 21/II kod Zapadnog kolodvora. Stoga ove godine radno obilježavamo 15.-tu godišnjicu djelovanja. Imamo dnevno otvoreno savjetovalište za duhovnu i materijalnu potporu trudnicama u nevolji zbog trudnoće, da bi mogle roditi svoje začeto dijete i postati sretne majke.

U našem savjetovalištu u proteklom vremenu do danas evidentirano je 4606 žena. Za obilježavanje naše 15.-te godišnjice djelovanja izdali smo zidni kalendar za 2008. godinu. Također smo izradili platnene vrećice sa logom naše udruge i nadstolnjake.

Možete ih nabaviti u našoj udruzi a time biste pomogli djelovanje naše udruge u pomoći trudnicama u nevolji. Zahvaljujemo se svim dobronamjernim građenima, pojedincima i tvrtkama koje su prepoznali naš rad na zaštiti djece od njihovog začeća.
20.11.ove godine obilježili smo Međunarodni dan prava djeteta. Tada smo se podsjetili da je Republika Hrvatska 1993. godine potpisala Konvenciju o pravima djeteta.

U čl.3. te konvencije navedeno je:

Stav 1.
U svim akcijama koje se odnose na djecu, bilo da ih poduzimaju javne ili privatne ustanove socijalne skrbi, sudovi, državna uprava ili zakonodavna tijela, NAJBOLJI INTERES DJETETA MORA IMATI PREDNOST.

Stav 2.
Države stranke se obavezuju da će odgovarajućim zakonodavnim i upravnim mjerama OSIGURATI TAKVU ZAŠTITU I SKRB DJETETA KAKVA MU JE PRIJEKO POTREBNA ZA NJEGOVU DOBROBIT.....

Stoga smatramo da je nedopustivo, da Hrvatska kao potpisnica te Konvencije još nije ukinula Zakon o zdravstvenim mjerama za ostvarivanje prava na slobodno odlučivanje o rađanju djece iz 1978. godine. Danas kada je nauka uz pomoć trodimenzionalnog ultrazvuka dokazala da je dijete u majčinoj utrobi već čovjek koji raste i želi se roditi, nitko ne može reći da je najbolji interes djeteta da mu se po želji nekoga, nasilno prekine život. Stoga se pitamo kada će se u ovoj zemlji ukinuti taj zakon? Neka se otvori rasprava za donošenje novog zakona.

Znamo da će biti velike polemike oko toga, ali istina se treba reći kako dijete ima pravo na život i da nitko neme pravo prekinuti njegov rast u majčinoj utrobi. Nedavno mi je jedan advokat rekao da je već nekoliko puta pisao Saboru da se pokrene inicijativa za ukidanja tog Zakona i donošenje novoga, ali mu nije nikada odgovoreno.

Nadamo se da će to vrijeme uskoro doći i da će šesti Sabor RH koji će se formirati nakon provedenih parlamentarnih izbora, imati snage ukinuti zakon iz 1978. godine i donijeti novi pravedniji u korist zaštite djece od njihovog začeća.Prethodna DOGAĐANJA pogledaj ovdje!


vrh stranice
Ove godine obilježavamo 20 godina rada Centra za pomoć trudnicama "Djetešce, na sunašce!" Slušajte emisiju na Hrvatskom katoličkom radiju „Životu ususret“ svakog četvrtog petka u mjesecu u 20.30 sati. Upravo je izašla treća knjiga "Djetešce, na sunašce!" autorice Bosiljke Bačure u kojoj možete pročitati potresna svjedočanstva o borbi za život djeteta u majčinoj utrobi. Nabavite je u našoj udruzi ili u knjižarama!

O nama Svjedočanstva Aktualno Knjiga Sponzori Pišite nam Poveznice
Sponsored by